Onze specialismen
Onderzoekstechnieken
Om meer te weten te komen over de gezondheid van uw dier, hebben we specialistische onderzoeksmogelijkheden in de praktijk. Denk aan röntgen- en echoapparatuur, maar ook aan voorzieningen voor bloedanalyse en -metingen, urineonderzoek, endoscopieën en kijkoperaties.
Gedragsadvies
Plast uw kat in huis, of heeft uw hond last van agressie, angst of blaft hij veel? Ook met deze problemen kunt u in onze praktijk terecht. Assistente Wendy is gespecialiseerd in gedragsadvies en voorziet van praktisch advies en begeleiding.
Anesthesie
Als je dier voor een operatie of gebitsbehandeling in onze praktijk is, wordt hij onder narcose gebracht. Dit kan op verschillende manieren. Wij werken met injectieanesthesie en gasanesthesie (evt. met beademing), afhankelijk van de aard en duur van de operatie.
Tandheelkunde
Een schoon, gezond gebit is ook van belang voor de gezondheid van je dier. We checken het bij de gezondheidscontroles en geven je advies voor verzorging. Als er meer nodig is, hebben we een tandunit met een ultrasoon trilapparaat voor gebitsreiniging. Zo kunnen we tandsteen verwijderen, en de tanden ontkalken en polijsten. Ook voor behandelingen aan de tandwortels, het verwijderen van kiezen en het slijpen van konijnentanden kan je huisdier bij onze praktijk terecht.
Chirurgie
We zijn gespecialiseerd in de behandeling van de blaas, maag en darm en tumoren. Ook behandelen we aandoeningen rondom en oog en verrichten we (preventieve) operaties zoals sterilisatie of castratie.
Kijkoperaties
Kijkoperaties brengen veel voordelen met zich mee, zoals sneller herstel, minder pijn voor het dier en kleinere operatiewonden.
Laparoscopie
Dierenkliniek Axel-Hengstdijk specialiseerde zich als eerste Zeeuwse praktijk in laparoscopie bij honden en katten (2002). Herbert is lid van de werkgroep veterinaire endoscopie en endochirurgie en volgt de nieuwste technieken en ontwikkelingen op de voet.
Biopsie
In onze praktijk doen we kijkoperaties in de buik (laparoscopie). Deze techniek passen we bijvoorbeeld toe bij het steriliseren van honden en katten, maar ook bij een biopsie van de lever, nier en darm. Als er vreemde voorwerpen of tumoren in de neus zitten, kijken we via een lens in de neus (rhinoscopie). Een kijkoperatie in de borstkas (thoracoscopie) heeft ook veel meer voordelen dan de traditionele manier van opereren. Deze techniek gebruiken we onder meer om een biopsie van de longen, lymfeknopen of het hartzakje te nemen, of om bepaalde aangeboren afwijkingen te behandelen. Als er afwijkingen in de blaas of steentjes of tumoren zijn, kijken we in de blaas (cystoscopie). Aandoeningen in de slokdarm, maag, dunne darm of endeldarm worden opgespoord met endoscopie.
Orthopedie
Breekt uw huisdier een bot of zijn er problemen met gewrichten, dan behandelen we dat met speciale methodes. Dat kan met pinnen, schroeven en platen of externe fixaties, maar er zijn bij moeilijke breuken ook andere technieken. Zo kunnen we een pin onder de huid langs het bot plaatsen. Een afgescheurde kruisband behandelen we met een kunstbandje of de TTA-rapid methode, waarbij de stabiliteit van de knie wordt aangepast door verplaatsing van de aanhechtingsplaats van de kniepees.