Headerafbeelding
Online afspraak maken phoneicon 0115 561 488

Zoeken

Zie ook...

Onderzoeksmethoden

Hieronder geven we u een overzicht van de onderzoeksmethoden waarover we op onze praktijk beschikken.

 

Röntgenapparaat; we hebben ruime ervaring met de röntgendiagnostiek en een goed en krachtig genoeg apparaat altijd tot onze beschikking. Bovendien is het een digitaal apparaat, zodat alle foto's direct op de computer staan. Bovendien kunnen de foto's gemakkelijk vergroot worden en de belichting kan zonodig aangepast worden.

Echo; de echo is een niet invasieve methode om in buik of borstkas van een dier te kijken. Bijvoorbeeld bij drachtcontrole, maar ook bij blaas, lever, nier, milt en darmen is het een zeer handige methode. Ook bepaalde aandoeningen van het hart zijn met de echo erg goed te beoordelen.

Bloedanalyseapparatuur; sinds enige tijd hebben we onze oude vettest ingeruild vor een –in onze ogen- betrouwbaardere Vetscan waarmee we allerlei bloedwaarden in het bloedserum kunnen bepalen. Ook voor de haematologie hebben we de benodigde apparatuur staan. Verder maken we zelf uitstrijkjes om de cellen te bekijken.

Bloeddrukmetingen; we hebben een apparaat in de praktijk om bloeddrukmetingen te doen. Met name bij oudere katten komt het regelmatig voor dat de bloeddruk te hoog blijkt te zijn wat bijvoorbeeld problemen aan de ogen kan geven.

Endoscopie van einddarm en maag; bij de endoscopie wordt een lange flexibele buis met een lensje in de maag of de einddarm gebracht en zo kan met dan binnen kijken in de slokdarm, maag, dunne darm of endeldarm. De endoscopie is zeer interessant om bijvoorbeeld biopten te nemen en eens het slijmvlies van de ingewanden te bestuderen 

Rhinoscopie; een methode om zeer diep in de neus te kijken, dit gebeurt altijd onder volledige narcose. Wordt ook onder kijkoperaties besproken

Urineonderzoek; kan bij ons zeer uitgebreid gedaan worden, van een eenvoudig strookje in de urine, via dichtheidsbepalingen en onderzoek ook blaasstenen tot bacterieel onderzoek en soms cystoscopie, waarbij met een lens in de blaas gekeken wordt.

Ons materiaal wordt gesteriliseerd in onze B-autoclaaf. Dit gebeurt onder vacuum en middelhoge temperatuur hetgeen een optimale sterilisatie geeft van het chirurgisch materiaal, alsook van vloeistoffen.

Elke sterilisatieproces wordt apart opgeslagen op een USB-stick om na te gaan of de procedure goed gelukt is.

Bloeddrukmeter

Sterilisator

Centrifuge