Headerafbeelding
Online afspraak maken phoneicon 0115 561 488

Zoeken

Zie ook...

Cat Friendly Clinic

Wij hebben als eerste dierenartspraktijk in zeeland het Cat friendly Clinic keurmerk zilver behaald! Uiteraard zijn wij heel trots op dit label. 

Sinds 2016 zijn we -als eerste in Zeeland- erkend als “Cat Friendly Clinic”.
De Cat Friendly Clinic is een internationale erkenning die een praktijk kan krijgen als die aan een heel aantal voorwaarden voldoet met betrekking tot de behandeling van katten, nascholing en de benadering van katten.
De Cat Friendly Clinic is in het leven geroepen omdat katten speciale behoeften hebben als ze naar een dierenartsenpraktijk worden gebracht, zo houden katten niet van een vreemde omgeving, zijn ze erg gevoelig aan nieuwe geluiden, geuren en omgeving, houden ze meer van een rustige omgeving, moeten ze ook rustig benaderd worden en raken ze soms gespannen door de aanwezigheid of aanblik van honden.
Daarom kunnen de katten bij ons in een apart gedeelte van de wachtkamer zitten. Bovendien hebben we blokken laten maken om de kattenmanden op te zetten omdat katten niet graag op de grond staan. Ook hebben de hokken in de opname een bepaalde afmeting en zijn ze verrijkt (schuilmogelijkheid en speelgoed indien nodig). Verder is het altijd mogelijk om een aparte afspraak te maken.
Ook de onderzoeksmaterialen zijn aangepast aan de grootte en noden van de kat; zo moet er bijvoorbeeld een bloeddrukmeter aanwezig zijn, gasnarcose, röntgen, infuuspompen, verschillende soorten infuusstoffen en zelfs een aangepaste weegschaal. Ook moet de medicijnregistratie in orde zijn.
Alle medewerkers worden opgeleid om op een “empatische” manier met katten om te gaan zodat de stress tot een minimum beperkt wordt.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de ISFM (International Society of Feline Medicine), via www.icatcare.org, of u vraagt het natuurlijk gewoon bij ons aan de balie.

Het ISFM heeft folders uitgegeven over kat-gerelateerde zaken, zoals hoe je de kat mee moet nemen of hoe tabletten te geven, deze zijn via deze website te downloaden. (Helaas zijn deze folders enkel in het Engels).

Hieronder treft u deze folders aan met informatie over katten.

pdf-file Changing-your-cats-food.pdf

pdf-file Giving-tablets-to-your-cat.pdf

pdf-file Skin-ear-or-eye-drops.pdf

pdf-file Taking-your-cat-back-home.pdf

pdf-file Taking-your-cat-to-the-clinic.pdf